Dabur

  • Visos
  • Mėgstamiausias
  • Populiarus
  • Daugiausiai vertinamas
  • Negalioja
Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Dantų pasta su 7 vaistiniais augalais DABUR RED : Kiekis – 100 g
Pasiūlymas

Raudonoji dantų pasta, pagaminta su gvazdikėlių, mėtų, sparnuotųjų uosrūčių bei dar 5 kitų žolelių ekstraktais, užtikrina visapusišką burnos higieną, mažina dantenų jautrumą, turi antiseptinį ir antibakterinį poveikį.

Indiška dantų pasta Dabur RED - ajurvedos klasikinis burnos priežiūros gaminys. Bazinė sudėtis - žolės ir natūralūs ingredientai, naudojami tūkstantmečius sveikiems dantims ir burnos ertmej.

Labai gerai valo ir balina dantis, stiprina emalį, suteikia labai gaivų burnos kvapą ir apsaugo nuo dantų ir dantenų ligų, skatina kraujo tekėjimą į dantenas.

Natūralūs ingredientai suaugusiems ir vaikams suteikia veiksmingą apsaugą nuo dantų ir burnos gleivinės ligų:

Ėduonis - ekstraktai vaistinių augalų (sparnuotųjų uosrūčių, ilgųjų pipirų, kamparo ir t.t.), kurie turi antimikrobinį ir antivirusinį aktyvumą, slopina bakterijų, sukeliančių ėduonies augimą ir atkuria normalią mikroflorą burnos ertmėje. Gvazdikėlių aliejus turi stiprinamąjį poveikį dantų emaliui.

Periodonto ligos - lėtinis uždegiminis procesas negrįžtamai apima audinius aplink danties šaknį ir kanalą. Būtent dėl periodonto ligų, ne dėl karieso, mes dažniausiai prarandame dantis. Vaistažolių ekstraktai: juodieji pipirai, ilgieji pipirai, kamparas ir t.t. prisideda prie greito infekcinių procesų dantenose ir dantų kišenėse sustabdymo, sumažina dantenų uždegimą, atnaujina vietinį imunitetą ir skatina periodontito pažeistų audinių regeneraciją, t.y. veikia pagrindines periodontito ligų priežąstis.

Dantų akmenys - natūralus kalcio karbonatas, natūralus augalinis glicerinas, natrio laurasulfatas valo apnašas ir užkerta kelią dantų akmenų atsiradimui.

Stomatitas - pasireiškia dažnai paplitusiomis, ilgai negyjančiomis žaizdelėmis burnos gleivinėje. Stomatitas susijęs su sumažėjusia vietine imunine apsaugą ir greitai pažeistoje gleivinėje besidauginančiomis bakterijomis ir virusais. Vaistažolių ekstraktai: ilgieji pipirai, kamparas ir molio milteliai turi tiesiogiai antibakterinį ir antivirusinį poveikį. Gvazdikėliai ir zantoksiliumas turi anestezuojantį poveikį; nuskausmina ir pašalina uždegiminius procesus burnos gleivinėje.

Halitozė - lydi blogas kvapas iš burnos, dažniausiai susiję su stipriai pažeista burnos ertmės mikroflora. Antimikrobiniai ir antivirusiniai kamparo, juodųjų pipirų veiksmai, slopina bakterijų apnašas ir atstato burnos mikrofloros augimą. Pipirmėtės ir imbieras suteikti šviežią kvėpavimą daugeliui valandų.

Naudojimas: valyti dantis dukart dienoje su 2-3 g šios dantų pastos, t.y. ant šepetėlio reikia išspausti žirnio dydžio kauburėlį. Naudokite dantų šepetėlį su minkštais šereliais.
Valyti dantis raikėtų kiekvieną rytą ir vakarą kryptimi nuo dantenų arba nedideliais apskritais judesiais, atsargiai išvalyti visą dantų paviršių.
Apriboti ar visiškai panaikinti gazuotų gėrimų, saldainių ir saldumynų, kurie gali prilipti prie dantų, vartojimą, kadangi jie gali sunaikinti dantų emalį ir galima prarasti vertingų organizmui mineralų, kurie silpnina kaulus ir dantis.


Ši pasta nėra ekologiška, tačiau jos sudėtis yra daug geresnė už įprastines pastas. Sudėtyje esantis Sodium Lauryl Sulfate (SLS) yra iš augalinių žaliavų (geriau, nei įprastinėse pastose naudojamas sintetinis SLS iš naftos produktų). Pagal importuotojo darytus neoficialius šios pastos tyrimus, rezultatai buvo geri - gerokai mažiau kenksmingų medžiagų nei įprastinėse pastose. Ekologiškose pastose nėra SLS.

Sudėtis: kalcio karbonatas, sorbitolis, vanduo, silicio rūgštis, natrio laurylsulfatas, augaliniai ekstraktai iš: [juodųjų pipirų (Piper nigrum), ilgųjų pipirų(Piper longum), sparnuotųjų uosrūčių (Zanthoxylum alatum), imbiero (Zingiber officinale)], gvazdikėlių, raudonosios geležies oksidas, kvapiosios medžiagos (iš imbiero ir mėtų), ksantano guma, natrio silikatas, natrio benzoatas, metilparabenas, natrio sacharinas, propylparabenas, eugenolis.

Sudėtis (INCI): Calcium Carbonate, Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Sodium Lauryl Sulfate, Herbal Eextract: (Black Pepper (piper nigrum), Long Pepper (Piper longum), Tooth Ache Tree (Zanthoxylum alatum) and Ginger (Zingiver officianale), red Ochre (Red Iron Oxide), Flavor (containing Clove-amp;Mint), ZXanthan Gum, Sodium Silicate, Sodium Benzoate, Methyl Paraben, Sodium Saccharin, Propyl Paraben, Eugenol.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Dantų pasta su 7 vaistiniais augalais DABUR RED : Kiekis – 200 g
Pasiūlymas

Raudonoji dantų pasta, pagaminta su gvazdikėlių, mėtų, sparnuotųjų uosrūčių bei dar 5 kitų žolelių ekstraktais, užtikrina visapusišką burnos higieną, mažina dantenų jautrumą, turi antiseptinį ir antibakterinį poveikį.

Indiška dantų pasta Dabur RED - ajurvedos klasikinis burnos priežiūros gaminys. Bazinė sudėtis - žolės ir natūralūs ingredientai, naudojami tūkstantmečius sveikiems dantims ir burnos ertmej.

Labai gerai valo ir balina dantis, stiprina emalį, suteikia labai gaivų burnos kvapą ir apsaugo nuo dantų ir dantenų ligų, skatina kraujo tekėjimą į dantenas.

Natūralūs ingredientai suaugusiems ir vaikams suteikia veiksmingą apsaugą nuo dantų ir burnos gleivinės ligų:

Ėduonis - ekstraktai vaistinių augalų (sparnuotųjų uosrūčių, ilgųjų pipirų, kamparo ir t.t.), kurie turi antimikrobinį ir antivirusinį aktyvumą, slopina bakterijų, sukeliančių ėduonies augimą ir atkuria normalią mikroflorą burnos ertmėje. Gvazdikėlių aliejus turi stiprinamąjį poveikį dantų emaliui.

Periodonto ligos - lėtinis uždegiminis procesas negrįžtamai apima audinius aplink danties šaknį ir kanalą. Būtent dėl periodonto ligų, ne dėl karieso, mes dažniausiai prarandame dantis. Vaistažolių ekstraktai: juodieji pipirai, ilgieji pipirai, kamparas ir t.t. prisideda prie greito infekcinių procesų dantenose ir dantų kišenėse sustabdymo, sumažina dantenų uždegimą, atnaujina vietinį imunitetą ir skatina periodontito pažeistų audinių regeneraciją, t.y. veikia pagrindines periodontito ligų priežąstis.

Dantų akmenys - natūralus kalcio karbonatas, natūralus augalinis glicerinas, natrio laurasulfatas valo apnašas ir užkerta kelią dantų akmenų atsiradimui.

Stomatitas - pasireiškia dažnai paplitusiomis, ilgai negyjančiomis žaizdelėmis burnos gleivinėje. Stomatitas susijęs su sumažėjusia vietine imunine apsaugą ir greitai pažeistoje gleivinėje besidauginančiomis bakterijomis ir virusais. Vaistažolių ekstraktai: ilgieji pipirai, kamparas ir molio milteliai turi tiesiogiai antibakterinį ir antivirusinį poveikį. Gvazdikėliai ir zantoksiliumas turi anestezuojantį poveikį; nuskausmina ir pašalina uždegiminius procesus burnos gleivinėje.

Halitozė - lydi blogas kvapas iš burnos, dažniausiai susiję su stipriai pažeista burnos ertmės mikroflora. Antimikrobiniai ir antivirusiniai kamparo, juodųjų pipirų veiksmai, slopina bakterijų apnašas ir atstato burnos mikrofloros augimą. Pipirmėtės ir imbieras suteikti šviežią kvėpavimą daugeliui valandų.

Naudojimas: valyti dantis dukart dienoje su 2-3 g šios dantų pastos, t.y. ant šepetėlio reikia išspausti žirnio dydžio kauburėlį. Naudokite dantų šepetėlį su minkštais šereliais.
Valyti dantis raikėtų kiekvieną rytą ir vakarą kryptimi nuo dantenų arba nedideliais apskritais judesiais, atsargiai išvalyti visą dantų paviršių.
Apriboti ar visiškai panaikinti gazuotų gėrimų, saldainių ir saldumynų, kurie gali prilipti prie dantų, vartojimą, kadangi jie gali sunaikinti dantų emalį ir galima prarasti vertingų organizmui mineralų, kurie silpnina kaulus ir dantis.


Ši pasta nėra ekologiška, tačiau jos sudėtis yra daug geresnė už įprastines pastas. Sudėtyje esantis Sodium Lauryl Sulfate (SLS) yra iš augalinių žaliavų (geriau, nei įprastinėse pastose naudojamas sintetinis SLS iš naftos produktų). Pagal importuotojo darytus neoficialius šios pastos tyrimus, rezultatai buvo geri - gerokai mažiau kenksmingų medžiagų nei įprastinėse pastose. Ekologiškose pastose nėra SLS.

Sudėtis: kalcio karbonatas, sorbitolis, vanduo, silicio rūgštis, natrio laurylsulfatas, augaliniai ekstraktai iš: [juodųjų pipirų (Piper nigrum), ilgųjų pipirų(Piper longum), sparnuotųjų uosrūčių (Zanthoxylum alatum), imbiero (Zingiber officinale)], gvazdikėlių, raudonosios geležies oksidas, kvapiosios medžiagos (iš imbiero ir mėtų), ksantano guma, natrio silikatas, natrio benzoatas, metilparabenas, natrio sacharinas, propylparabenas, eugenolis.

Sudėtis (INCI): Calcium Carbonate, Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Sodium Lauryl Sulfate, Herbal Eextract: (Black Pepper (piper nigrum), Long Pepper (Piper longum), Tooth Ache Tree (Zanthoxylum alatum) and Ginger (Zingiver officianale), red Ochre (Red Iron Oxide), Flavor (containing Clove-amp;Mint), ZXanthan Gum, Sodium Silicate, Sodium Benzoate, Methyl Paraben, Sodium Saccharin, Propyl Paraben, Eugenol.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Kvapioji ferula Asafetida Vandevi, malta, TRS, 50g
Pasiūlymas

Kvapioji ferula (dar vadinama Asafetida) pasižymi aštroku, unikaliu skoniu ir ryškiu kvapu, todėl net ir nedidelis jos žiupsnelis jūsų patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.

Jis ypač išryškėja prieš tai apkepinus ją įkaitintame ghi arba aliejuje. Pakepinta su kitais prieskoniais puikiai tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.

Kokios asafetidos savybės?

Lietuvoje dažniausiai naudojamas šis asafetidos mišinys su ryžių miltais ir ciberžole. Jei naudosite grynąją – dėkite jos perpus mažiau. Asafetidos aromatas primena iš vienos pusės fermentinį stipraus aromato sūrį, gal kiek juoduosius triufelius, iš kitos pusės, svogūną ir česnaką. Asafetidos aromatas savo sieringų junginių dėka yra artimas svogūninių šeimai, t.y tie patys eteriniai aliejai, o taip pat asafetidai būdingi di-, tri- ir tetrasulfidai.

Asafetidos buvimas maiste imituoja kiaušinius, česnakus, svogūnus, mėsą, triufelius (grybus). Asafetida yra naudojama paprastai labai mažais kiekiais, siekiant suteikti sūriems, aštriems, o kartais ir saldiems patiekalams savitą pikantišką aromatą. Ruošiant su asafetida, paimkite šiek tiek jos miltelių ir paskrudinkite kelias sekundes karštuose riebaluose kartu su kitais prieskoniais prieš dedant į patiekalą. Dėkite asafetidą į ankštinių ir bulvių, ryžių, mišrių daržovių patiekalus, keptus užkandžius. Kadangi grynos, su ryžių miltais nesumaišytos, asafetidos aromatas daug aštresnis ir intensyvesnis nei parduodamos miltų mišinyje, naudokite jos patiekalui perpus mažiau.

Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms – meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą. Be galingos skrandžio ir virškinimo sistemos gydymo savybės, asafetida atpalaiduoja spazmus, mažina dantų skausmą.

Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai – esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Ypač vertinama jogų, džainistų ir Vedų pasekėjų, kurie yra griežti vegetarai, nevalgantys net česnako ir svogūnų. Asafetida jiems yra puikus pakaitalas, nepaliekantis jokio kvapo organizme ją suvalgius. Asafetida pasižymi ir stipriu raminančiu poveikiu. Asafetida kartais būna nepakenčiama ne tik žmonių – ji veja lauk iš organizmo kirmėles ir kitus parazitus, pavyzdžiui, kaspinuočius. Ajurveda asafetidai priskiria pačias stipriausias antimikrobines ir baktericidines savybes. Ajurveda taip pat rekomenduoja naudoti asafetidą esant ginekologiniams susirgimams ir impotencijai. Reguliuoja menstruacinį ciklą, lengvina menstruacinius skausmus. Po gimdymo moterys, vartojančios asafetidą, greičiau susigrąžina jėgas ir atstato organizmą. Jei nenurodyta kitaip, asafetidos, kaip mišinio su miltais, naudokite ne daugiau kaip ¼ šaukštelio porcijai. Grynos asafetidos naudokite dar perpus mažiau.

Asafetidos turėtų vengti karščiuojantys, žmonės, kenčiantys nuo padidėjusio rūgštingumo, sergantys dilgėline, odos bėrimais. Besilaukiančios moterys turėtų taip pat asafetidą vartoti labai atsargiai. Kvapioji ferula (asafetida).

Gryna, stipri, be priemaišų Asafetida – stipriai kvepiantys dervos gabalai, gauti iš daugiamečio skėtinių morkinių šeimos augalo – milžiniško pankolio šaknies, augančio kalnuotose Vidurio Azijos teritorijose nuo Turkijos iki Irano ir nuo Afganistano iki Kašmyro. Indija ir Iranas yra pagrindiniai šio prieskonio gamintojai. Šio pankolio šaknis siekia iki 1,5 m ir primena morką, yra 15 cm skersmens. Iš šios šaknies želmenys išauga kiekvienais metais ir siekia 2 metrus aukščio. Šio prieskonio gavybos technologija yra labai savita. Pavasarį asafetidos rinkėjai patraukia į kalnus. Prieskoniui rinkti tinkamos šaknys subręsta per 5 metus. Augalo šaknį kiek atkapsto, iki tam tikro ilgio apnuogina nuo žemių, nukerta želmenis. Tada apiberia sausais lapais ir puria sausa žeme ir palieka 30-40 dienų. Vėliau vėl atkasa šaknį ir nupjauna viršutinę dalį. Pjūvio vietoje lašeliais ima sunktis baltos pieną primenančios šaknies sultys. Kad apsaugotų sultis nuo saulės ir dulkių, pridengia specialiai tam paruoštomis kepurėlėmis. Po kelių dienų rinkėjai surenka sukietėjusią dervą, kuri jau tuo metu pradeda skleistį stiprų sieringą aromatą, ir vėl kiek nupjauna. Ši procedūra kartojama, kol šaknis nustoja išskirti sultis. Iš vienos šaknies galima surinkti iki 1 kg dervos. Išdžiūvusi ji panaši į gintaro ar kanifolijos gabaliukus. Ją džiovina saulėje ir sutrina į miltelius, sumaišydami su ryžių miltais ir ciberžole, tai sušvelnina intensyvų asafetidos kvapą. Indijoje galima nusipirkti asafetidos ir grynos, be priemaišų. Tai tarsi dervos gabalėliai, pasižymintys be galo intensyviu viską persmelkiančiu aromatu.

Kaip laikyti?

Dėl stipraus kvapo asafetidą reikia laikyti ypatingai sandariai uždengtą. Žmonėms, dar nepripratusiems prie asafetidos kvapo, reikėtų indą su ja patalpinti į kitą, pavyzdžiui, stiklinį indą, su sandariu dangčiu, kitaip asafetidos kvapas gali kaip reikiant suerzinti. Bet kaip bebūtų keista ir nuostabu, asafetida, taip stipriai iš pradžių jums nepatikusi, ilgainiui gali taip pririšti prie savęs, kad be jos neįsivaizduosite nė vieno patiekalo. Ir su tokia pačia jėga kaip jos negalėjote pakęsti, taip be jos negalėsite gyventi.

Sudėtis:

Ryžių miltai, akacijos sakai, asafetida, ciberžolė, kvietiniai miltai.

Maistinė vertė (100 g):

297.5 kcal: riebalų 4 g (iš jų sočiųjų 1.4 g), angliavandenių 59.2 g (iš jų cukrų 0 g), skaidulinių medžiagų 18.4 g, baltymų 6.2 g, natrio 0.1 g.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Ajurvediniai dantų pastos milteliai Red, Dabur, 100g
Pasiūlymas

Ajurvedos dantų milteliai "Dabur RED", skirti dantų valymui ir dantenų masažui. Vaistinių augalų miltelių mišinys.

Sudėtis:

Citrinų šaknys (Zingiber officinale) - antibakterinis ir priešuždegiminis ingredientas
Maricha (Piper niqrum) - atgaivina kvėpavimą, antibakterinis poveikis
Pippali (Piper longum) - atgaivina kvėpavimą, antibakterinis poveikis
Carpura (cinamono kampara) - vietinis analgetikas, antiseptikas
Tomar (Zanthoxylum alatum) - antiseptikas, gaivinantis kvėpavimą
Lavangu (Cyzyqium aromaticum) - analgetikas, apsaugantis nuo dantų sunaikinimo
Mint (Mentha piperita) - priešgrybelinis ir antibakterinis ingredientas
Haritaki (Terminalia chebule) - sutraukiantis poveikis (padeda opų ir kitų burnos ligų atvejais)


Atsargumo priemonės: Laikyti vėsioje sausoje vietoje. Po kiekvieno naudojimo uždarykite dangtį.

Naudojimo būdai: norėdami pasiekti maksimalų efektą, geriausia naudoti RED dantų miltelius po to, kai dantys buvo išvalyti Dabur Red dantų pasta. Nuplauti rankas su muilu ir vandeniu. Milteliai (4g) užbarstomi ant piršto ir 2-3 minutes juo masažuojamos dantenos. palikite dar 4-5 minutes. Praplaukite burną.

Arba milteliai užbarstomi ant dantų šepetėlio vietoje dantų pastos. Tada milteliais turi būti laikomi / valomi burnoje dar 4-5 minutes, vėliau praskalaukite burną šiltu vandeniu. Tokiu būdu dantų pasta efektyviai nuvalo dantis nuo purvo ir milteliai įsigeria į dantenas ir teikia savo gydomąjį poveikį dar ilgą laiką.

Turinys: 100 g

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Dantų pasta Meswak, Dabur : Kiekis – 100 ml
Pasiūlymas

APIE PRODUKTĄ
Ajurvedinė dantų pasta "Meswak" iš bendrovės "Dabur" skirta valyti dantis ir dantenų masažui. Sutraukiančiomis ir baktericidinėmis dantų pastos savybėmis apsaugomos dantenos ir išvengiama ėduonies bei kitų dantų ar dantenų ligų, sukuria malonų kvapą burnoje, palikdama saldų anyžių poskonį.

NAUDINGOS SAVYBĖS
Salvadora persica ekstraktas pagal chemines savybes panašus į tokias antibakterines ir kariesą mažinančias priemones kaip triklozanas ir chlorheksidinas. Be to, "Meswak" sudėtyje yra vitamino C, tanino, alkaloidų ir flavonoidų. Todėl "Meswak" stiprina dantis, saugo nuo dantų ėduonies atsiradimo ir tolesnės jo plėtros, sumažina dantų skausmą, ir atgaivina kvėpavimą bei panaikina blogą burnos kvapą, stiprina dantenas ir dantis, suteikia jiems blizgesio ir baltumo. Šiuolaikiniai tyrimai parodė, kad "Misvakas" turi didelį kiekį biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų visam organizmui.

PAPILDOMA INFORMACIJA
Rytų kultūroje, ypač musulmonų šalyse, vis dar labai populiarus dantų valymas, naudojant specialias mažas medžių šakeles. Ypač plačiai naudojamas "Miswak" (arba "Mesvak" arba "Sivák") - dantų valymo lazdelė, pagaminta iš šakų ir šaknų Salvadoro medžio - (arabiškai Arako) Salvadora persica, augančio daugiausia Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje. Lazdelės galuose nulupamas maždaug 1 cm žievės, viename gale ją nukramto, tokiu būdu paversdami ją į tam tikrą dantų šepetėlio rūšį, o kitu, buku galu poliruoja dantis, siekiant suteikti baltumo ir blizgesio. Už šią tradiciją, skatininančią valyti dantis tokiu šepetėliu"Miswak", pasisakė ir pranašas Mahometas.

Sudėtis (INCI)Calcium Carbonate, Sorbitol, Water, Flavour, Miswak Extract, Cellulose Gum, Carrageenate, Sodium Silicate, Sodium Saccharin, Foaming, Sodium Lauryl Sulphate, Non-Floridated Toothpaste.

*Tinka vegetarams.

Neturime
Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Dantų pasta Meswak, Dabur : Kiekis – 200 ml
Pasiūlymas

APIE PRODUKTĄ
Ajurvedinė dantų pasta "Meswak" iš bendrovės "Dabur" skirta valyti dantis ir dantenų masažui. Sutraukiančiomis ir baktericidinėmis dantų pastos savybėmis apsaugomos dantenos ir išvengiama ėduonies bei kitų dantų ar dantenų ligų, sukuria malonų kvapą burnoje, palikdama saldų anyžių poskonį.

NAUDINGOS SAVYBĖS
Salvadora persica ekstraktas pagal chemines savybes panašus į tokias antibakterines ir kariesą mažinančias priemones kaip triklozanas ir chlorheksidinas. Be to, "Meswak" sudėtyje yra vitamino C, tanino, alkaloidų ir flavonoidų. Todėl "Meswak" stiprina dantis, saugo nuo dantų ėduonies atsiradimo ir tolesnės jo plėtros, sumažina dantų skausmą, ir atgaivina kvėpavimą bei panaikina blogą burnos kvapą, stiprina dantenas ir dantis, suteikia jiems blizgesio ir baltumo. Šiuolaikiniai tyrimai parodė, kad "Misvakas" turi didelį kiekį biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų visam organizmui.

PAPILDOMA INFORMACIJA
Rytų kultūroje, ypač musulmonų šalyse, vis dar labai populiarus dantų valymas, naudojant specialias mažas medžių šakeles. Ypač plačiai naudojamas "Miswak" (arba "Mesvak" arba "Sivák") - dantų valymo lazdelė, pagaminta iš šakų ir šaknų Salvadoro medžio - (arabiškai Arako) Salvadora persica, augančio daugiausia Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje. Lazdelės galuose nulupamas maždaug 1 cm žievės, viename gale ją nukramto, tokiu būdu paversdami ją į tam tikrą dantų šepetėlio rūšį, o kitu, buku galu poliruoja dantis, siekiant suteikti baltumo ir blizgesio. Už šią tradiciją, skatininančią valyti dantis tokiu šepetėliu"Miswak", pasisakė ir pranašas Mahometas.

Sudėtis (INCI)Calcium Carbonate, Sorbitol, Water, Flavour, Miswak Extract, Cellulose Gum, Carrageenate, Sodium Silicate, Sodium Saccharin, Foaming, Sodium Lauryl Sulphate, Non-Floridated Toothpaste.

*Tinka vegetarams.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Kvapioji ferula Asafetida Vandevi, malta, TRS, 100g
Pasiūlymas

Kvapioji ferula (dar vadinama Asafetida) pasižymi aštroku, unikaliu skoniu ir ryškiu kvapu, todėl net ir nedidelis jos žiupsnelis jūsų patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.

Jis ypač išryškėja prieš tai apkepinus ją įkaitintame ghi arba aliejuje. Pakepinta su kitais prieskoniais puikiai tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.

Kokios asafetidos savybės?

Lietuvoje dažniausiai naudojamas šis asafetidos mišinys su ryžių miltais ir ciberžole. Jei naudosite grynąją – dėkite jos perpus mažiau. Asafetidos aromatas primena iš vienos pusės fermentinį stipraus aromato sūrį, gal kiek juoduosius triufelius, iš kitos pusės, svogūną ir česnaką. Asafetidos aromatas savo sieringų junginių dėka yra artimas svogūninių šeimai, t.y tie patys eteriniai aliejai, o taip pat asafetidai būdingi di-, tri- ir tetrasulfidai.

Asafetidos buvimas maiste imituoja kiaušinius, česnakus, svogūnus, mėsą, triufelius (grybus). Asafetida yra naudojama paprastai labai mažais kiekiais, siekiant suteikti sūriems, aštriems, o kartais ir saldiems patiekalams savitą pikantišką aromatą. Ruošiant su asafetida, paimkite šiek tiek jos miltelių ir paskrudinkite kelias sekundes karštuose riebaluose kartu su kitais prieskoniais prieš dedant į patiekalą. Dėkite asafetidą į ankštinių ir bulvių, ryžių, mišrių daržovių patiekalus, keptus užkandžius. Kadangi grynos, su ryžių miltais nesumaišytos, asafetidos aromatas daug aštresnis ir intensyvesnis nei parduodamos miltų mišinyje, naudokite jos patiekalui perpus mažiau.

Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms – meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą. Be galingos skrandžio ir virškinimo sistemos gydymo savybės, asafetida atpalaiduoja spazmus, mažina dantų skausmą.

Asafetidos turėtų vengti karščiuojantys, žmonės, kenčiantys nuo padidėjusio rūgštingumo, sergantys dilgėline, odos bėrimais. Besilaukiančios moterys turėtų taip pat asafetidą vartoti labai atsargiai. Kvapioji ferula (asafetida).

Gryna, stipri, be priemaišų Asafetida – stipriai kvepiantys dervos gabalai, gauti iš daugiamečio skėtinių morkinių šeimos augalo – milžiniško pankolio šaknies, augančio kalnuotose Vidurio Azijos teritorijose nuo Turkijos iki Irano ir nuo Afganistano iki Kašmyro. Indija ir Iranas yra pagrindiniai šio prieskonio gamintojai. Šio pankolio šaknis siekia iki 1,5 m ir primena morką, yra 15 cm skersmens. Iš šios šaknies želmenys išauga kiekvienais metais ir siekia 2 metrus aukščio. Šio prieskonio gavybos technologija yra labai savita. Pavasarį asafetidos rinkėjai patraukia į kalnus. Prieskoniui rinkti tinkamos šaknys subręsta per 5 metus. Augalo šaknį kiek atkapsto, iki tam tikro ilgio apnuogina nuo žemių, nukerta želmenis. Tada apiberia sausais lapais ir puria sausa žeme ir palieka 30-40 dienų. Vėliau vėl atkasa šaknį ir nupjauna viršutinę dalį. Pjūvio vietoje lašeliais ima sunktis baltos pieną primenančios šaknies sultys. Kad apsaugotų sultis nuo saulės ir dulkių, pridengia specialiai tam paruoštomis kepurėlėmis. Po kelių dienų rinkėjai surenka sukietėjusią dervą, kuri jau tuo metu pradeda skleistį stiprų sieringą aromatą, ir vėl kiek nupjauna. Ši procedūra kartojama, kol šaknis nustoja išskirti sultis. Iš vienos šaknies galima surinkti iki 1 kg dervos. Išdžiūvusi ji panaši į gintaro ar kanifolijos gabaliukus. Ją džiovina saulėje ir sutrina į miltelius, sumaišydami su ryžių miltais ir ciberžole, tai sušvelnina intensyvų asafetidos kvapą. Indijoje galima nusipirkti asafetidos ir grynos, be priemaišų. Tai tarsi dervos gabalėliai, pasižymintys be galo intensyviu viską persmelkiančiu aromatu.

Kaip laikyti?

Dėl stipraus kvapo asafetidą reikia laikyti ypatingai sandariai uždengtą. Žmonėms, dar nepripratusiems prie asafetidos kvapo, reikėtų indą su ja patalpinti į kitą, pavyzdžiui, stiklinį indą, su sandariu dangčiu, kitaip asafetidos kvapas gali kaip reikiant suerzinti. Bet kaip bebūtų keista ir nuostabu, asafetida, taip stipriai iš pradžių jums nepatikusi, ilgainiui gali taip pririšti prie savęs, kad be jos neįsivaizduosite nė vieno patiekalo. Ir su tokia pačia jėga kaip jos negalėjote pakęsti, taip be jos negalėsite gyventi.

Sudėtis:

Ryžių miltai, akacijos sakai, asafetida, ciberžolė, kvietiniai miltai.

Maistinė vertė (100 g):

297.5 kcal: riebalų 4 g (iš jų sočiųjų 1.4 g), angliavandenių 59.2 g (iš jų cukrų 0 g), skaidulinių medžiagų 18.4 g, baltymų 6.2 g, natrio 0.1 g.

Logo
Atstatyti slaptažodį