Seyfried

  • Visos
  • Mėgstamiausias
  • Populiarus
  • Daugiausiai vertinamas
  • Negalioja
Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Prieskonių mišinys Trikatu, ekologiškas, maltas, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Trikatu (išvertus iš sanskrito reiškia "trys stiprūs augalai") yra Ajurvedos prieskonių mišinys, susidedantis iš trijų aštrių žolelių: Pippali, Maricha ir Sunthi. Tai yra, išvertus iš sanskrito terminų - ilgųjų pipirų (Pippali), juodųjų pipirų ir imbiero. Tai tradicinis karštų prieskonių mišinys Ajurvedoje, kuris stiprina virškinimo ugnį (Agni) ir valo šrotas (medžiagų apykaitos kanalus).

Trys augalai turi tvirtą, stiprų skonį (Rasa). Ajurvedos požiūriu jie sumažina Vata ir Kapha došas. Ajurvedoje manoma, kad Trikatu stimuliuoja abu kvėpavimo takus ir virškinimo sistemą. Dėl savo aštraus skonio Trikatu milteliai turėtų būti naudojami su medumi arba kaip vaistažolių mišinio dalis. Idealus kaip kepimo ingredientas.

Sudėtis: juodieji pipirai* (Piper nigrum), Pippali ilgi pipirai* (Piper longum), imbieras* (Zingiber officinalis)

* sertifikuota ekologiška

Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje, sausoje vietoje

Kilmė: Ne ES žemės ūkis

Gamintojas: Ayurveda Handels GmbH, Hamburgas, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Kardamonas žaliasis, nesmulkintas, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Pasižymi saldžiu, aštroku skoniu ir sodriu aromatu, labai tinka ryžių, užkandžių, saldumynų ir karių patiekalams.

Žalieji kardamonai (elaiči) – imbierinių šeimos augalo Elettaria cardamomum vaisiai. Jo šviesiai žali vaisiai daugiausia dedami į gėrimus ir saldžiuosius patiekalus aromatui suteikti. Tinka ryžių patiekalams, troškiniams pagardinti. Kramtomas tinka burnos kvapui pagerinti.

Kardamonas yra indiškos „čai“ arbatos viena sudėtinių dalių, dedamas į kavą sustiprina jos aromatą ir suteikia pikantiškumo.

Sudėtis: nesmulkinti kardamonai (su ankštim)*.

* Iš ekologinių žemdirbystės ūkių

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Juodgrūdės (juodieji indiški kmynai) sėklos Kalonji, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Sėjamoji juodgrūdė (lot. Nigella sativa) – vėdryninių (Ranunculaceae) šeimos augalas, paplitęs Artimuosiuose Rytuose, Europoje.

Augalas vienmetis, žolinis, iki 40 cm aukščio. Stiebas status, keturbriaunis, šakotas, šiek tiek plaukuotas. Lapai 2-3 kartus plunksniškai skaidyti į siauras skiautes. Žydi liepos-rugpjūčio mėnesiais pavieniais, gan stambiais, šviesiai melsvos spalvos žiedais. Juodos, briaunotos, trikampės sėklos dėžutėse subręsta rugsėjo viduryje.

Sėjamoji juodgrūdė auginama daržuose, soduose, gėlynuose. Sėklos turi vaistinių savybių, valo kraują, varo šlapimą, gerina skrandžio veiklą. Taip pat sėklos nuo senovės Artimuosiuose Rytuose, vėliau Europoje naudojamos kaip prieskonis (vadinamasis „kalondžis“). Jomis dažniausia barstomi duonos, konditerijos gaminiai.

Sudedamosios dalys: juodgrūdžių sėklos*.

*iš ekologinių ūkių

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Kilmės šalis: Ne ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 50g
Pasiūlymas
Galangalo tėvynė – Tailandas. Galangalas šiuo metu auginamas Pietryčių Kinijoje, Japonijoje, Indijoje bei Antilų salose.
Galangalas – daugiametis, nendrinių šeimos augalas. Šio augalo šaknys šliaužiančios, iki 100 centimetrų ilgio bei 2 centimetrų pločio. Iš šaknų išauga nuo 40 iki 150 centimetrų aukščio žydintys galangalo ūgliai. Jo žiedai balti, susitelkę į konuso formos žiedynus. Renkama žaliava – galangalo šaknys, kurias patariama kasti rudenį iš keturmečių bei penkiamečių plantacijų.
Iškastas šaknis reikia nuplauti, nuvalyti, supjaustyti gabaliukais ir išdžiovinti saulėje. Tinkamiausi yra 10 centimetrų ilgio bei 2 centimetrų pločio kalgano šaknų gabaliukai. Išorėje šie gabaliukai yra paraudę arba parudavę, o viduje rusvai oranžiniai.
 
Sveikatinimo savybės
Galangalo šaknyse yra 0,5–1 % eterinio aliejaus, kuriame yra cineolio. Galangalo šaknyse taip pat yra evgenolo, seskviterpenų, galangino, kamferino ir alpinolo. Galangalo šaknų nuoviru ajurvedoje patariama gerinti apetitą, virškinamojo trakto darbą ir malšinti pilvo skausmus.
 
Maistinės savybės
Galangalo šaknų kvapas primena imbierą, tačiau yra aromatingesnis, turi malonų skonį, panašų į pipirus ir skanų citrusų skonį. Didelė eterinių aliejų dalis užtikrina aštrų aromatinį skonį, tinkantį daugeliui patiekalų.
Ypač Azijos virtuvėje galangalas yra ypač populiarus. Jis idealiai tinka sriuboms, daržovėms, ankštiniams ir ryžių patiekalams gaminti.

Užsienyje galangalai yra vartojami likerių ir kitų alkoholinių gėrimų gamyboje. Šis prieskonis plačiai naudojamas Indijos ir Indonezijos virtuvėje. Galangalu skaninamos daržovės, ryžiai, mėsos ir žuvies patiekalai bei padažai. Kinijoje galangalais skaninami ir saldieji patiekalai.

Sudedamosios dalys: maltos vaistinės alpinijos (galangalo)*.

*iš ekologinių ūkių

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Kilmės šalis: Ne ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Balinio ajero šaknis Vacha Calamus, malta, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Balinio ajero šaknis (botaninis pavadinimas Acorus Calamus) užsirekomendavo kaip ingredientas daugelyje receptų ir taip pat kaip priedas arbatoms. Balinio ajero šaknis paprastai pridedama prie įvairių patiekalų kaip prieskonis ir suteikia atsipalaidavimą. Ši šaknis turi stiprų ir aromatingą skonį, todėl ir nedidelis jos kiekis yra pakankamas. Naudojama tinkamose proporcijomis, balinio ajero šaknis gali subalansuoti Kapha došą.

Sudėtis: 50 g maltos balinio ajero šaknies Vacha (Acorus Calamus) iš sertifikuotų ekologinio ūkininkavimo ūkių.

Vartojimas: Galite tiesiog išmaišyti 1 g miltelių (šaukštelį) šiltame vandenyje ir išgerti po valgio

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Saldymedžio šaknis, malta, ekologiška, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Saldymedžio šaknis turi, pavyzdžiui, glicirizininės rūgšties (= glicirizinas) ir flavonoidų kalio ir kalcio mišinių. Dėl aromatingo ir saldaus skonio, saldymedžio šaknis puikiai tinka skaniems prieskonių mišiniams, tokiems kaip garsioji Yogi Tea jogų arbata. Saldymedžio šaknis yra juodojo saldymedžio gamybos pagrindas. Tradicinėje kultūroje saldymedžio šaknis naudojama kasdieninei dantų priežiūrai.

Sudedamosios dalys: ekologiška saldymedžio šaknis, sumalta.

Grynasis kiekis: 50g

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Saldymedžio šaknis, pjaustyta, ekologiška, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Saldymedžio šaknis turi, pavyzdžiui, glicirizininės rūgšties (= glicirizinas) ir flavonoidų kalio ir kalcio mišinių. Dėl aromatingo ir saldaus skonio, saldymedžio šaknis puikiai tinka skaniems prieskonių mišiniams, tokiems kaip garsioji Yogi Tea jogųarbata. Saldymedžio šaknis yra juodojo saldymedžio gamybos pagrindas. Tradicinėje kultūroje saldymedžio šaknis naudojama kasdieninei dantų priežiūrai.

Sudedamosios dalys: ekologiška saldymedžio šaknis, supjaustyta griežinėliais.

Grynasis kiekis: 50g

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Gulsčiosios ragužės žolelių milteliai Gokshura, ekologiški, Seyfried, 100g
Pasiūlymas

Gokshura arba gulsčiosios ragužės milteliai, botaninis pavadinimas Tribulus terrestris. Maltus augalo milteliai be naudojimo maisto medžiagoms papildyti, naudojami ir kaip ajurvedinių prieskoniai, rekomenduojama naudoti garų vonelėse koncentruoto nuoviro pavidalu.

Ajurvedinės žolelės, skirtos gamybai, yra išaugintos ir perdirbamos šviežios ir yra kontroliuojamos laboratorijose Vokietijoje.

Ingredientai:

Gokshura* (Tribulus terrestris)

* iš sertifikuoto ekologinio auginimo

Paruošimas / Naudojimas:

Išmaišykite apytiksliai 2g miltelių (maždaug arbatinis šaukštelis) šiltame vandenyje ir išgerkite.

Laikymas ir naudojimas:

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje

Kilmė:

Ne ES žemės ūkis (Indija)

Gamintojas:

Seyfrieds Naturwaren GbR,  Osnabriukas, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Indinės raudenos medžio žievės milteliai Ashoka, ekologiški, Seyfried 100g
Pasiūlymas

Ashoka ekologiški milteliai yra tradiciniai ajurvedinių žolelių prieskonių milteliai. Manoma, kad Ašoka (indinė raudena) padeda suderinti Pitta ir Kapha Došas.

Ajurvedinės žolelės, skirtos gamybai, yra išaugintos ir perdirbamos šviežios ir yra kontroliuojamos laboratorijose Vokietijoje.

Sudedamosios dalys: Asoka indica medžio žievės milteliai, sertifikuoti ekologiški

Sudėtyje nėra kvapiklių, dažiklių, cukraus, saldiklių, laktozės, sojos, gliuteino, kviečių, mielių, konservantų, želatinos ir sodos.

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Laikymo sąlygos: laikykite jį sandariai uždarytame inde, tamsioje, vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Indija

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren GbR, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Širdžialapės drabsnės Guduchi Giloy milteliai, ekologiški, Seyfried, 100g
Pasiūlymas

Širdžialapės drabsnės milteliai Ajurvedoje naudojami siekiant pašalinti toksinus iš organizmo. Ajurvedoje tradiciškai naudojama bet kokioms ūmioms infekcijoms gydyti, naudojama gripo ir karščiavimo metu.

Mažina ir balansuoja visas tris ajurvedines došas.

Klinikinės indikacijos: diabetas, šlapimo sistemos ligos, sunkumas šlapintis, karščiavimas, odos ligos, podagra, artritas.

Naudojimo būdas:

Vidiniam naudojimui (pagal Ajurvedos traktatus): Gerkite po 0,5 šaukštelio miltelių 2-3 kartus per dieną po valgio, užgeriant šiltu virintu vandeniu.

Kontraindikacijos: Individualus komponentų netoleravimas, atviros opos, lėtinis gastritas. Prieš naudojimą rekomenduojama pasikonsultuoti su ajurvedos specialistu. Nepaisant nekenksmingumo, nėštumo metu vartoti atsargiai, dar geriau vengti.

Sergantiems cukriniu diabetu: žolelė mažina cukraus kiekį kraujyje, ypač vartojant kitus vaistus nuo diabeto. Todėl būtina vartoti Guduchi miltelius griežtai prižiūrint gydytojui.

Nėštumo metu vartoti tik prižiūrint gydytojui.

Sudedamosios dalys: širdžialapės drabsnės (guduchi, giloy, Tinospora cordifolia) lapų milteliai, iš ekologiškų ūkių.

Sudėtyje nėra kvapiklių, dažiklių, cukraus, saldiklių, laktozės, sojos, gliuteino, kviečių, mielių, konservantų, želatinos ir sodos.

Laikymo sąlygos: laikykite jį sandariai uždarytame inde, tamsioje, vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Indija

Grynasis kiekis: 100 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren GbR, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Ožragės sėklos, maltos, ekologiškos, Seyfrieds, 50 g
Pasiūlymas

Šis šiek tiek kartus aštrus geltonasis prieskonis dažnai naudojamas kartu su asafetida kariuose, kario milteliuose ir ypatingai patiekaluose iš įvairių dalų (pupuolių). Ajurvedoje ožragė stiprina Agni (virškinimo ugnį), nedidindama Pita došos / ugnies ir vandens elementų.

Ožragę reikia vartoti atsargiai nėštumo metu.

Sudedamosios dalys: sumaltos ožragės sėklos*.

*iš ekologinių ūkių

Alergenai: sudėtyje pažymėti paryškintai.

Kilmės šalis: Non-EU

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfrieds Naturwaren, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Ekologiškos šventkmynių (Ajwain) sėklos, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Dažnai naudojami sumaišyti kartu su miltais pikantiškiems užkandžiams gaminti. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.

Tos pačios šeimos kaip petražolės ir kmynai, turi skonį ir aromatą, panašų į čiobrelių. Šventkmyniai yra naudojami indų virtuvėje, ypač lęšių pagardinimui, kurie tiekia organizmui būtinus baltymus, valgant vegetarišką maistą. Šventkmyniai suteikia skirtingų patiekalams išskirtinį skonį ir yra vienas iš pagrindinių prieskonių, naudojamų siekiant pagardinti lęšius, lęšių ar avinžirnių miltų skonį.

Makaronai, pyragaičiai ir duonos, ypač parathos (plokščios duonelės, pagamintos iš rupių miltų) puošiamos šventkmyniais. Užkandžiai, tokie kaip Bombėjaus mišinys ir kepta bulvių tyrė, įgija jų pagalba išskirtinį skonį. Tai taip pat gerai tinka su žaliosiomis pupelėmis ir šakniavaisiais. Jie dedami į patiekalus su lęšiais, kartais naudojami kaip kario priedas.

Naudojimas: naudokite gamindami pikantiškus užkandžius, taip pat skaninkite daržovių patiekalus ar tiesiog barstykite ant duonos.

Sudedamosios dalys: ekologiškos šventkmynių sėklos.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 50 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Rozmarinas, smulkiai supjaustytas, Seyfried, 50g
Pasiūlymas

Rozmarino pavadinimas kilęs iš lotynų kalbos, reiškiančio „Rasos jūrų laivynas“. Senovėje egiptiečiai, graikai ir romėnai rozmariną jau naudojo kaip šventą ingredientą nuostabiems patiekalams, o ne gydymui.

Rozmarine yra įvairių eterinių aliejų, tokių kaip cineolis, pinenas, monoterpenai (borneolis, limonenas), kamparas ir flavinas. Taip pat yra rozmarino karnoziko, žinomo dėl savo antioksidacinio poveikio. Kaip kulinarinė žolė, rozmarinas yra populiarus daugelyje šalių. Tai suteikia Viduržemio jūros regiono skoniui įvairių patiekalų, dažnai naudojamų mėsos patiekalams, bet taip pat puikiai tinka daržovių patiekalams. Jis gerai dera su petražolėmis, čiobreliais ir česnakais.

Sudėtis: geriausios kokybės pjaustytas rozmarinas*

* iš ekologinio žemės ūkio.

Grynasis kiekis: 50g

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kilmė: ES žemės ūkis 

Gamintojas: Seyfried Naturwaren, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Laurų lapai, nesmulkinti, ekologiški, Seyfried, 30g
Pasiūlymas

Kilnusis lauramedis (lot. Laurus nobilis) – lauramedinių (Lauraceae) šeimos visžalių medžių ir krūmų rūšis. Kilusi iš Viduržemio jūros regiono.

Priklausomai nuo augimo sąlygų gali išaugti įvairaus aukščio, daugiausia iki 10-15 m. Žievė lygi, ruda, ūgliai pliki. Laja tanki, piramidiška. Lapai paprastieji, trumpais lapkočiais, lygiakraščiai, lancetiniai arba elipsiški, pliki, 6-20 cm ilgio, 2-4 cm pločio. Žiedynai tankūs, skėtiniai, susitelkę po 1-3 lapų pažastyse. Žiedai smulkūs, gelsvi, vienalyčiai. Vaisius – tamsiai žalias elipsiškas kaulavaisis, kurio ilgis 1,5-2 cm. Jo viduje yra didelė sėkla.

Visose augalo dalyse yra eterinio laurų aliejaus ir aromatinių medžiagų, suteikiančių augalui kvapnų aromatą ir būdingą skonį. Kilniojo lauramedžio lapai (vadinami laurų lapais) – labai populiarus prieskonis. Jais gardinamos sriubos, mėsos patiekalai, konservai, marinatai. Eterinio aliejaus dedama į konditerinius gaminius, likerius, jis naudojamas masažuose, aromaterapijoje.

Laurais nuo antikos laikų buvo gydomos nervinės ligos, kosulys, karščiavimas. Lauramedžio medienos ir sakų dūmais baidydavo uodus, skruzdėles, museles. Laurų lapai – taip pat ir garbės, kilnumo, taikos simbolis. Laurų vainikais antikoje puošdavo mūšių laimėtojus, sportinių žaidynių nugalėtojus, poetus, žynius.

Sudedamosios dalys: lauro lapai, nesmulkinti.

Alergenai: supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, glitimo turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.

Kilmės šalis: ne ES

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje

Grynasis kiekis: 30 g

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas: Seyfried, Vokietija

Pridėta prie mėgstamiausių sąrašoPašalinta iš mėgstamiausių sąrašo 0
Plikojo viršūklio milteliai Arjuna Bio, Nimi Ayurveda, 75g
Pasiūlymas

Senovės ajurvedos tekstuose rašoma, kad ardžuna (botaninis pavadinimas - Terminalia arjuna) vartojama nuo 2500 m. pr. m. e. Ardžunos milteliuose gausu saponinų, natūralių antioksidantų (flavonoidų), galo rūgšties, fitosterolių ir mineralų, tokių kaip kalcis, magnis, cinkas ir varis. Jis populiarus dėl tonizuojančio ir labai subalansuojančio poveikio. Ardžuna mažina Pitta ir Kapha došas.

Ajurvediniai milteliai širdies ir kraujagyslių būklei palaikyti. Padeda atkurti sveikatą po širdies priepuolių ir insulto, mažinti cholesterolio kiekį, valyti kraujagysles, neleisti atsirasti trombozei, palaikyti širdies funkciją, normalizuoti aukštą kraujospūdį, mažinti stresą, nervingumą.

Vartojimo būdas:

Vidiniam naudojimui (pagal Ajurvedos traktatus): po 5-10 gramų 2-3 kartus per dieną su šiltu vandeniu arba kaip nurodė Ajurvedos specialistas.

Vartojant prevenciškai: vieną kartą per dieną, geriausiai prieš miegą, trukmė 3 mėnesiai. Jei turite Kapha konstituciją, rekomenduojame gerti miltelius su medumi. Jei Pita - vartokite sumaišę su ghi sviestu (lydytu sviestu). Jei Vata - su pienu ir ghi sviestu.

Kontraindikacijos: individualus komponentų netoleravimas. Nėštumas, žindymo laikotarpis, viduriavimas. Prieš naudojimą rekomenduojama pasikonsultuoti su ajurvedos specialistu.

Ajurvedinės žolelės, skirtos gamybai, yra išaugintos ir perdirbamos šviežios ir yra kontroliuojamos laboratorijose Vokietijoje.

Sudėtis: 100% Arjuna (Terminalia arjuna) žievės milteliai iš kontroliuojamų ekologinių ūkių.

Logo
Atstatyti slaptažodį